maandag 30 maart 2015

Stripshoppen in de Aldi

De vorige maand is voorbijgevlogen. Het was een spannende maand voor me, want mijn eerste boek ligt nu in de winkel! Dat zorgde voor véél stress...en minder tijd voor mijn challenge, helaas. Laten we deze maand eens overlopen!

- Geen REST vuilbak buiten zetten! --> Check (Dat is reeds een gewoonte)
- Geen PMD vuilbak buiten zetten! --> De eerste van het jaar.

- Niets kopen dat ik niet nodig hebt! Check
- Regelmatig naar de markt! --> Ik denk dat het al even geleden is! Pech als je de zondag dus niet thuis bent...
- Groenten en fruit énkel kopen zonder verpakking! Check, reeds een gewoonte.
- Rijst en pasta in bulk kopen! -> Nog niet gevonden, ik ga feesten als de zero waste shop open is in Gent!
- Geen drank in plastic flessen! Check
- Oude handdoeken ipv keukenrol gebruiken om te kuisen! Check, al heb ik niet zoveel gekuist.
- Houten tandenborstel gebruiken! --> Check!
- Herbruikbare broodzakjes gebruiken! Check
Stripshoppen in de aldi.


Op het einde van deze maand heb ik met MPJNI wel een leuke activiteit georganiseerd. We gingen naar de Aldi om er te 'stripshoppen'. Dat lijkt een vreemd woord, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Je haalt alles in de winkel uit de verpakking om duidelijk te maken dat je eigenlijk soms meer verpakking koopt dan producten. Dus je haalt alles uit zijn omhulseltjes en je hebt uiteraard je eigen potjes of pannen mee om alles in te stoppen! 


Voor het evenement plaats vond woedde er discussie op de facebookgroup, maar ik vond het helemaal niet radicaal. Dus ondanks het protest zijn we er toch met 3 man voor gegaan. We zouden het discreet doen en vriendelijk met respect voor klanten én personeel. Dat is ons ook gelukt. Het was geweldig om de reacties te zien en het was interessant om te zien hoeveel afval we uiteindelijk naast onze producten in de kar achter lieten! Eenmaal aan de kassa was er een heel behulpzame verkoopster die ons zei dat we de afvalberg achteraf gewoon in de vuilbak voor de winkel mochten deponeren. Ze vertelde ons dat we het in het vervolg wel beter na de kassa uit verpakking haalden, want eigenlijk zou dit 'diefstal' zijn. Natuurlijk, als je dat na de kassa doet heb je niet zoveel bekijks... en heeft de actie minder zin. Ik kijk al uit naar een volgende actie, ik doe zeker weer mee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten